7. krog državne lige eden najuspešnejših v letošnji sezoni

By | november 13, 2018

1.moška in 1.ženska ekipa sta v zadnjih dveh krogih ponovno začutili zmagovalni ritem, ki je še kako dobrodošel pred zadnjima dvema krogoma državne slovenske lige. Fantje so v gosteh v Novi Gorici odkegljali odlično tekmo, rezultatsko eno najboljših v letošnji sezoni, dosegli pomembno zmago in novi 2 točki, ki sta zelo pomembni pri ohranjanju stika z najboljšimi ekipami. Tekma v Novi Gorici z rezultatom 2:6 (3424 : 3479) je bila zelo izenačena, Goričani so po malih set točkah tekmo celo dobili (12,5:11,5), toda Kamničani so bili tokrat veliko uspešnejši pri podiranju kegljev in Goričane nadigrali pri razliki v številu podrtih ekipnih kegljev.

GORICA : CALCIT1    3424 : 3479     2 : 6

Dekleta so svojo novo pomembno zmago v 1.A slovenski državni ligi dosegli na mariborskem kegljišču proti članicam KK Miklavž.  Vedno neugodno gostovanje je bilo tokrat za naše kegljačice uspešno prestano, zmagale so z rezultatom 2,5 : 5,5. Tekma brez rezultatskih presežkov je bila podobno kot moška dokaj izenačena, razlike v kegljih so bile pri večini dvobojev zelo majhne, toda Kamničanke so ostale zbrane v ključnih trenutkih in uspele osvojiti novi 2 točki. Kamničanke trenutno  na lestvici 1.A ženske lige zasedajo odlično 2. mesto, zaostajajo trenutno le za kranjskim Triglavom.

MIKLAVŽ : KAMNIK1     3162 : 3225     2,5 : 5,5

Zmagoviti niz nadaljujejo tudi člani 2. moške ekipe v 2.moški ligi Zahod, ki so tokrat na domačem kegljišču premagali 2. moško ekipo KK Proteus Postojna z rezultatom 6:2  (3207 : 3164). Novo zmago so dosegli tudi člani 3. moške ekipe v 3. moški ligi Zahod, ki so na domačem kegljišču uspeli premagati ekipo KK Lokomotiva s popolnim zmagovitim rezultatom 8:0 (3149 : 2996).

Edina poražena kamniška ekipa je bila 2. ženska ekipa, ki je v nedeljo zjutraj morala priznati premoč članicam KK Pivka. rezultat tekme je bil 2:6 (2994 : 3098). Kljub porazu so se dekleta odlično borila, toda dekleta iz Pivke so unovčile svoje kegljaške izkušnje in tekmo suvereno dobile.

Več podrobnih rezultatov pa na >>povezavi KZS<<

V soboto se nam ob 17-ih obeta veliki kegljaški derbi med kamniško 1. moško ekipo in ekipo KK Konstruktor Maribor, vodilno ekipo letošnje sezone. Za uvod v odlično sobotno popoldne pa bojo ob 14-ih poskrbela dekleta, ki se bojo za novi dve točki borili proti članicam KK Remoplast.

Vabljeni na tekmi in k navijanju za obe kamniški ekipi! Vstop je prost!

 

ZavarovalnicaTriglav

Calcit d.o.o.