8. krog: Derbi pripadel Mariborčanom, 1. ženska ekipa ujela zmagovalni kegljaški ritem

By | november 20, 2018

Derbi 8. kroga v 1.A moški ligi med ekipama KK Calcit Kamnik in KK Konstruktor Maribor je na kamniškem kegljišču tokrat dobila trenutno najboljša kegljaška ekipa iz Maribora. Derbi, ki rezultatsko ni bil med najboljšimi, je bil dokaj razburljiv. Kamničani so znova po nekoliko slabšem začetku morali loviti zaostanek in bili nekajkrat med tekmo že blizu preobrata, toda Mariborčani so na vsak napad znali kmalu poiskati odgovor in niso pustili, da bi se jim Kamničani približali. Rezultat tekme je bil 1,5:6,5 (3342 : 3452). Fantje kljub že tretjemu porazu ostajajo še naprej med najboljšimi štirimi ekipami 1.A slovenske moške lige.


Veliko bolje so tekmo v Kamniku odigrala dekleta, ki so v tekmi 1.A ženske lige premagale ekipo KK Remoplast z rezultatom 6:2 (3320 : 3206). V začetku tekme so imele nekaj težav, saj so po prvi polovici tekme Kamničanke zaostajale, no v drugi polovici tekme pa je trojica Pirman-Kokalj-Lužar odigrala izjemno, spreobrnile so rezultat in tekmo pripeljale do zanesljive zmage s kar 114 keglji razlike. Pomembna zmaga je ponovno okrepila položaj 1. ženske ekipe na 2. mestu 1.A slovenske ženske lige.

2. moška ekipa je v 2. moški ligi Zahod zelo tesno izgubila z domačo ekipo KK Slavija Štojs. Rezultat tekme je bil 5:3, domačini pa so bili od Kamničanov boljši le za 6 podrtih kegljev. Tekma, ki so jo člani 2. moške ekipe v celoti nadzirali skozi njen celoten potek , se je v korist domačinov prelomila v zadnjih tridesetih metih po izredno slabem zaključku tekme gostov. Kljub porazu ostaja 2. moška ekipa na visokem 2. mestu 2. moške lige Zahod.

Z eno najboljših predstav se lahko pohvali 3. moška ekipa, ki je premagala ekipo KK Taborska jama z rezultatom 1:7 (3094:3192).

2. ženska ekipa pa je morala premoč priznati ekipi KK Taborska jama. Izgubile so z rezultatom 8:0 (3066:2872).

Zavarovalnica Triglav
Calcit d.o.o.