Zaključek jesenskega dela kegljaške sezone 2018-2019

By | november 26, 2018

Zaključek jesenskega dela sezone je bil nekoliko bolj razburljiv kot se je v klubu pričakovalo. 1. moška ekipa je na gostovanje v Hrastnik odšla z jasnim namenom zmagati tekmo, toda fantje so se iz gostovanja vrnili z eno točko. Kljub temu, da so osvojili 1 točko, je bila ta zelo pomembna, saj tako 1. moško ekipo ohranja na željeni poziciji na ligaški lestvici 1.A državne moške lige. Maribor je zaradi neporaženosti že zelo pobegnil in je skoraj neulovljiv za vse ostale ekipe, boji za pozicije od 2. do 5. mesta na lestvici pa so še kako odprti in nepredvidljivi. Kamničani trenutno zasedajo 4. mesto, ki ga je potrebno v drugem delu sezone obdržati ali celo izboljšati.

HRASTNIK : CALCIT1    3435 : 3442     4 : 4

1. ženska ekipa je težko gostovanje v Cerknici proti članicam KK Brest odigrala  odlično, rezultatsko je bila to ena najboljših predstav deklet, toda domačinke so bile za kanček uspešnejše in bolj razpoložene na domačem terenu in se veselile zmage z rezultatom 5:3. Kamničanke so kljub porazu obdržale visoko 3. mesto na lestvici z enakim točkovnim izkupičkom kot drugo uvrščena ekipa. Tako kot za moško ekipo velja tudi za žensko, da morajo v drugem delu sezone čim bolj braniti trenutno pozicijo na lestvici in se na koncu sezone veseliti jesenskega nastopa na enem izmed pokalnih evropskih tekmovanj. Punce si zaslužijo ponovno nastopiti na tovrstnih mednarodnih pokalih, saj so v preteklosti že nekajkrat uspešno in dostojno predstavljale slovensko kegljanje v evropskem prostoru.

BREST : CALCIT1     3459 : 3378     5 : 3

Veliki rezultatski preboj je v jesenskem delu sezone uspel 3. moški ekipi, ki je s tremi zaporednimi zmagami iz dna lestvice 3. moške lige Zahod prišla do odličnega 4. mesta. Fantje so pokazali, da znajo tudi zmagati tekme, dobro odigrati dvoboje in se tako lahko zasluženo veselijo dobrega mesta na lestvici lige. So pa fantje poskrbeli za kar nekaj zanimivih rezultatov na tekmah in navdušili z borbenostjo.

CALCIT3 : ŽELEZNIKI    6:2    3152:3135

2. moška ekipa je z dvema tesnima porazoma v 8. in 9. krogu nekoliko pokvarila svojo uvrstitev na lestvici 2. moške lige Zahod, toda trenutna pozicija v ligi še vedno omogoča napad tudi na 1. mesto v spomladanskem delu sezone. Fantje so še nekaj krogov nazaj zasedali 2. mesto na lestvici, trenutno pa zasedajo 4. mesto.

CALCIT2 : SILIKO     3:5    3230:3247

Dekleta kamniške 2. ženske ekipe so svoje nastope jesenskega dela sezone že končale pred tednom dni. Njihova zadnja tekma se je končala s porazom, toda rezultatski napredek je bil tekom sezone očitno opazen. Kljub porazoma na zadnjih dveh tekmah zasedajo trenutno 4. mesto, za 2. mestom pa zaostajajo le 2 točki.

 

Na nadaljevanje ligaške sezone bo treba počakati do 12.1.2019, v decembru pa so na vrsti državna prvesnstva različnih disciplin in kategorij, kar obljublja zelo zanimiv kegljaški tekmovalni december.

Za več podrobnejših informacij pa kliknite na povezavo do spletne strani KZS

 

Zavarovalnica Triglav

Calcit d.o.o.