Tandem-mix še naprej ostaja ena najbolj trofejnih kegljaških disciplin za KK Calcit Kamnik

By | december 19, 2018

Pretekla vikenda smo imeli v kamniškem klubu veliko razlogov za veselje in zadovoljstvo po končanih državnih prvenstvih v disciplini Tandem-mix.

V mladinski konkurenci sta svojo dobro uigranost od kamniških parov najbolje izkoristila Tamara Pevec in Gregor Poljanšek. V konkurenci 21-ih parov sta na svoji poti do polfinalnega nastopa vse dvoboje prepričljivo zmagala z rezultatom 2:0, v polfinalu pa sta naletela na dvojico Mržljak-Požun, ki sta kamniško dvojico v dvoboju z zelo majhnimi razlikami premagala z 2:0. Tamara in Gregor sta si z uvrstitvijo v polfinale že zagotovila bronasto medaljo. Dvojica Mržljak-Požun (KK Bela krajina, Kočevje) je nato v finalu premagala dvojico Rovtar-Predovnik (KK Ljubelj Tržič, Rudar Trbovlje), našima dvema najboljšima pa se je na stopnički za 3. mesto pridružila še dvojica Kunčič-Kragelj (KK Celje, Adria Koper).

V mladinski konkurenci je nastopalo 21 parov, Kegljaški klub Kamnik pa so na tekmovanju zastopali štirje pari. Poleg Tamare in Gregorja, ki sta osvojila 3. mesto, so ostali pari zasedli sledeča končna mesta:

9. TEA Repnik MIHA Uršič
10. NINA Burkeljca MATIC Babnik
11. KLARA Koprivec JAKOB Jančar

 

V članski konkurenci pa so kegljači in kegljačice KK Kamnik še izboljšali odličen klubski rezultat mladincev. V konkurenci 25-ih parov je nastopalo kar 9 kamniških parov, od tega so bili v najboljši deseterici parov na koncu uvrščeni kar štirje pari KK Kamnik, najbolj pa smo se razveselili novih dveh državnih podprvakov – dvojica Tadeja Kokalj in Matej Turk ter ponovno državne prvakinje Lidije Pirman, ki je v paru s Hafner Damjanom (KK Ograjca) ponovno osvojila naslov državnega prvaka članskega Tandem-mixa. Oba para sta do “klubskega” finalnega obračuna z zanesljivimi zmagami premagovala svoje nasprotne pare z rezultatom 2:0, edini rezultatsko nekoliko bolj izenačen dvoboj na poti do finala sta imela Tadeja in Matej, ki sta si morala vstop za finalni dvoboj zagotoviti po dveh dodatnih lučajih proti dvojici Vengar-Konec (KK Ljubelj Tržič), ki si je na koncu 3. mesto delila z dvojico Blagovič-Strle (KK Triglav Kranj).

Vse ostale naše dvojice na članskem Tandem-mixu so osvojile naslednje uvrstitve:

5. Pevec Tamara / Babnik Matic

7. Koprivec Klara / Starman Jure

13. Šuštar Lara / Babnik Andraž

14. Koprivc Irena / Mlinarič Mirjan

16. Babnik Ljuba / Grubar Franci

20. Hace Tatjana / Rudolf Vidic

24. Ravnikar Marija / Zamljen Igor

 

Čestitke vsem nastopajočim za vse opravljene nastope in odlične končne uvrstitve!

Zavarovalnica Triglav

Calcit d.o.o.