Zmaga 1. moške ekipe na pomembni tekmi v Konjicah

By | januar 22, 2019

Pretekli kegljaški vikend je bil za Kegljaški klub Kamnik nekoliko grenko-sladek. Zelo pomembno zmago v Konjicah so dosegli člani 1. moške ekipe, vse ostale ekipe pa so morale svojim nasprotnikom priznati premoč.

Tekma v gosteh 1. moške ekipe proti članom KK Konjice je imela velik pomen glede ohranjanja visokega mesta na lestvici 1.A slovenske državne lige. Tekmo sta odlično odprla Igor Zamljen in Kristjan Mijatovič, ki sta z odlično igro in s predvsem pravo mero zbranosti uspela zagotoviti odličen začetek tekme, pri drugem paru igralcev (Flerin, Burkeljca) so člani KK Konjic uspeli izenačiti rezultat in razpoloviti prednost v ekipnem številu podrtih kegljev. V tretjem paru pa sta že takoj na začetku Peter Jantol in Jakob Jančar prikegljala ponovno nekoliko večjo razliko v številu podrtih kegljev in nato to prednost še ohranjala do konca tekme. Zmaga z rezultatom 2:6 in 70 keglji razlike je omogočila Kamničanom, da so se na lestvici odlepili od zasledovalcev in imajo pred nadaljevanjem sezone odlično izhodišče za napad na 2. oz. 3. mesto na lestvici 1.A slovenske državne lige.

KONJICE : CALCIT1     3333 : 3403     2 : 6

Trenutno 4. mesto na lestvici 1.A  ženske slovenske državne lige zasedajo Kamničanke, ki so na to mesto nazadovale iz odličnega 2. mesta. Razlog za padec na lestvici 1.A ženske lige je bil poraz proti ekipi KK Litija 2001, ki trenutno zaseda predzadnje mesto. Tekmo so Kamničanke začele nekoliko zadržano in kegljačicam iz Litije omogočile, da so si ustvarile nekoliko večjo prednost. V zadnjem paru sta Noemi Živkovič in Tadeja Kokalj pripravili izjemno močan napad, toda razlika do dvobojev prvih dveh parov je bila prevelika za nadoknadit, in Kamničanke so morale priznati poraz z rezultatom 5:3 in s samo 17 keglji razlike.

LITIJA 2001 : KAMNIK1      3270 : 3253      5 : 3

Zelo tesen poraz so na domačem kegljišču v Kamniku doživeli tudi člani 2. moške ekipe, ki so tekmo proti članom KK Škofja Loka izgubili za 6 kegljev. Izenačena tekma, ki rezultatsko ni bila odigrana na najvišji ravni, je bila izjemno zanimiva, polna rezultatskih preobratov, ki pa so na koncu na žalost domačih navijačev in kegljačev prinesli zmago gostom z rezultatom 3:5.

CALCIT2 : KI ŠKOFJA LOKA      3233 : 3239      3 : 5

Visoka poraza pa sta doživeli 3. moška ekipa v Kopru pri ekipi KK Adria Koper in 2. ženska ekipa na gostovanju v Kočevju.

ADRIA : CALCIT3      3410 : 3187      8 : 0

KOČEVJE : KAMNIK2       3063 : 2827      7 : 1

Zavarovalnica Triglav

Calcit d.o.o.

Za več podrobnih rezultatov kliknite na povezavo do Kegljaške zveze Slovenije