Izenačen rezultat mednarodne prijateljske tekme proti članom SK FWT Neunkirchen

By | avgust 25, 2019

Prijateljska tekma med člani 1. moške ekipe KK Calcit Kamnik in avstrijskimi držvnimi prvaki SK FWT Neunkirchen je prinesla dober vpogled v trenutno formo kamniške ekipe kegljačev, ki so na prijateljski tekmi odigrali rezultatsko eno boljših tekem v primerjavi s tekmami sezone 18/19.

Končni rezultat mednarodne prijateljske tekme med člani KK Calcit Kamnik in
SK FWT Neunkirchen

Tekma je bila razdeljena na dve polovici, če gledamo uspešnost obeh ekip. V prvi polovici tekme so Kamničani odlično odigrali in prav vsi prepričljivo dobili svoje dvoboje. Najuspešnejši med njimi je bil Kristjan Mijatovič z rezultatom 603 podrtih kegljev, ki je premagal nadarjenega R. Vlajkova. Gašper Burkeljca (587 podrtih kegljev) je svojega nasprotnika popolnoma nadigral in zmagal v vseh 4ih setih dvoboja, Igor Zamljen pa je v odličnem zaključku z rezultatom 571 podrtih kegljev prikegljal še eno ekipno točko.

Kamničani so torej po prvi polovici tekme osvojili vse kar se je osvojiti dalo. V nadaljevanju pa so Avstrijci v boj poslali njihove boljše kegjače in kmalu se je začel rezultat nekoliko bolj izenačevati. Lukas Huber (606) in bivši član kamniškega kluba Janže Lužan (605) sta oba presegla mejo 600 podrtih kegljev. Janže Lužan je premagal Štefana Flerina, Lukas Huber je premagal Mateja Turka, ki pa se je na koncu odlično upiral in v zadnjem metu priboril potrebne keglje in poskrbel za izenačen rezultat na koncu tekme. Veliko priložnost, da bi domači ekipi prinesel zmago je zapravil Peter Jantol (546), ki je sicer tekmo dobro začel, potem pa je v odličnem zaključku Michael Gollubits (581) osvojil ekipno točko za Avstrijce.

Prijateljskih 4:4 je za tekmo proti avstrijskim državnim prvakom odličen rezultat, smo pa še slab mesec do tekmovalnega ligaškega dela sezone 19/20, zato je še nekaj časa za nadgradnjo trenutne forme obeh ekip.

V imenu vseh članov in članic KK Kamnik želimo članom SK FWT Neunkirchen uspešno sezono in se jim zahvaljujemo za super tekmo in nove prijateljske vezi, ki so v športu tako zelo pomembne.

Skupna fotografija igralcev in strokovnega vodstva obeh ekip