Uvrstitve kamniških ekip po odigranem 6. krogu Državne lige

By | 27 oktobra, 2019

Za nami je že 1/3 sezone 2019/2020 in zelo lepo je pogledati na trenutne lestvice posameznih lig, kjer nastopajo tudi kamniške ekipe. Kamniški kegljači in kegljačice so poleg dobro odigranih tekem državne lige dosegli vmes tudi odličen uspeh na evropski ravni na NBC pokalu, ki se ga v klubu zelo radi spominjamo.

Najboljšo pozicijo na lestvicah trenutno zasedajo kegljači 1. moške ekipe, ki so po vrnitvi iz NBC pokala dosegli že kar nekaj izjemnih rezultatov, najbolj pa veselita dosežka na tekmi 4. kroga proti Hrastniku in tekmi 6. kroga proti Tržičanom. Fantje so v Hrastniku prvič po letu in pol nastopanja v ligaškem tekmovanju znova presegli ekipni rezultat 3600 podrtih kegljev. Podrli so namreč kar 3636 kegljev, štirje kegljači pa so presegli mejo 600 podrtih kegljev. Da dosežen rezultat ni bil samo posledica dnevne forme kegljačev, so fantje podoben rezultatski dosežek dosegli še na eni od najpomembnejših tekem sezone proti članom KK Ljubelj Tržič v 6. krogu državne lige. Fantje so ekipno podrli odličnih 3582 kegljev in Tržičane premagali z rezultatom 1:7. Kegljaška forma in motivacija fantov sta na vrhuncu, to pa potrjuje tudi pogled na lestvico, kjer trenutno zasedajo odlično 2. mesto (6 tekem: 5 zmag in 1 poraz).

Lestvica 1.A moške lige po 6ih odigranih krogih državne lige

Dekleta so trenutno v nekoliko težjem rezultatskem položaju kot fantje, toda kljub temu se držijo zlate sredine na trenutni rezultatski lestvici. Kljub temu, da so dosegle le 2 zmagi na 5ih odigranih tekmah so njihove tekme veliko bolj izenačene in ohranjajo navijače konstantno aktivne in v pričakovanju končne zmage. V 6. krogu so si prikegljale pomembno zmago proti kegljačicam 1. ženske ekipe Ljubelja iz Tržiča in trenutno zasedajo 6. mesto na lestvici 1.A ženske državne lige.Lestvica 1.Aženske lige po 6ih odigranih krogih državne lige

Ostale kamniške ekipe so tudi nekako pozicionirane nekje na sredini ligaških lestvic in si ohranjajo možnosti, da proti koncu jesenskega dela sezona priključijo svojo ekipo k prvim trem mestom posamezne lige:

2. moška ekipa: 6. mesto

2. ženska ekipa: 5. mesto

3. moška ekipa: 5. mesto

Zavarovalnica Triglav

Calcit d.o.o.

Kegljaška zveza Slovenije