Pomembne zmage na derbijih proti Štajerskim ekipam

By | januar 19, 2020

10. in 11. krog državne lige je prinesel kamniškim kegljačem in kegljačicam veliko veselja ob pomembnih zmagah, pri moških pa je prišlo še do dodatka razburljivih končnic in predvsem dodatnega napetega dogajanja po zaključenih tekmah. Borba za naslov državnih prvakov je hud boj za vsak kegelj in kamniški fantje so pokazali, da v ključnih trenutkih znajo zadržati zbranost pri pomembnih lučajih.

Kamniško kegljišče, ki je gostilo tekme 10. in 11. kroga
1.A državne lige v moški in ženski konkurenci

Kegljaški vikend 10. kroga so začela dekleta z zelo zanesljivo in prepričljivo zmago proti kegljačicam trenutno vodilne ekipe 1.A ženske državne lige KK Miklavž in tekmo dobile z rezultatom 7.0 : 1.0 (3290 : 3045) in 245 keglji razlike. Zelo razpoložene so bile najbolj izkušene igralke (Tadeja Kokalj, Noemi Živković in Irena Koprivc), ki so v drugem delu le nadaljevale delo mladink (Tamara Pevec, Klara Koprivec in Tea Repnik) v prvem delu tekme in pripeljale tekmo do zanesljive zmage. Dekleta so trenutno na 6. mestu lestvice v 1.A ženski državni ligi. Za vodilnimi mesti 1.A ženske lige zaostajajo le 3 točke.

Fantje so v nasprotju z dekleti poskrbeli za velik kegljaški emocionalni vrtiljak na ljubljanskem deriju proti ekipi KK Ograjca. V prvem delu fantje niso uspeli dobiti nobene ekipne točke in člani KK Ograjca so povedli z rezultatom 0:5 in približno 70 keglji prednosti. Kegljači Ograjce so presenetili z zelo dobro igro, ki je Kamničani (Gašper Burkeljca, Igor Zamljen, Matej Turk in Kristjan Mijatovič) niso pričakovali oz. ji niso bili kos in tako zasluženo prišli do svoje prednosti. V drugem delu so za zmago na tekmi 10. kroga morali Jure Starman, Peter Jantol in Marko Oman vsi dobiti dvoboj in nadoknaditi razliko v kegljih. Peter in Jure sta nalogo opravila dobro, zmagala dvoboj in pridobila dovolj veliko razliko v številu podrtih kegljev, da je bil rezultat izenačen. Pravi kegljaški dvoboj pa sta uprizorila Marko in Damjan Hafnar, ki sta do zadnjega meta igrala izenačeno tekmo. Dvoboj je dobil Damjan Hafnar in tako poskrbel, da so bili kegljači Ograjce že zmagovalci tekme, toda Marko Oman je v zadnjem metu v samem zaključku tekme podrl ravno pravo število kegljev, da so Kamničani premagali kegljače Ograjce v skupnem številu podrtih kegljev za 1 kegelj. Končni rezultat tekme je tako bil izenačen 4.0 : 4.0 (3423 : 3422).

V 11. krogu so imela dekleta prosti krog. fantje pa so imeli na sporedu veliki kegljaški derbi s člani KK Konstruktor Maribor. Trener Franci Spruk je z nekoliko spremenjeno taktiko poskrbel za manjše presenečenje pri postavljanju postave za gostujočega trenerja Bojana Pihlarja. Ta sprememba se je na koncu izkazala za ključno pri zmagi Kamničanov z rezultatom 5.0 : 3.0 (3494 : 3450) in 44 keglji razlike. Kamničanom je uspelo tekmo na krilih odličnega kegljaškega dneva Jureta Starmana in njegovih 640ih podrtih kegljev ter pomembni zmagi Kristjana Mijatoviča v dvoboju z Lepej Matejom v začetku tekme povesti in pridobiti nekaj pomembnih kegljev prednosti za nadaljevanje tekme. V drugem delu so Kamničani skozi celotno tekmo ohranjali razliko v kegljih, pomembne so bile le zmage v dvobojih, da bi iztržili zmago. Pomembno zmago v dvoboju je dosegel Marko Oman in poskrbel, da so Kamničani tekmo dobili z rezultatom 5:3. Kljub dobri igri sta v drugem delu tekme morala premoč nasprotniku priznati Peter Jantol (594 podrtih kegljev) in Matej Turk (576 podrtih kegljev).

Kamničani po zmagi nad Maiborčani trenutno zasedajo 2. mesto na lestvici 1.A moške državne lige.

Calcit d.o.o.

Zavarovalnica Triglav