Rezultati 17. kroga državne lige: Pomembni zmagi na domačem kegljišču

By | 10 junija, 2020

Po 3-mesečnem premoru zaradi COVID-19 epidemije se je v soboto (6.6.2020) nadaljevalo ligaško tekmovanje na slovenskih kegljiščih. Odigrati je potrebno še 2. kroga, ki pa sta za kamniške ekipe zelo pomembna, še posebej v moški in žensi 1.A državni ligi, kjer se kamniški ekipi borita za najvišja mesta.

Najpomembnejši tekmi 1.A lige sta se odigrali v Kamniku, kjer smo gostili najboljše kegljačice in kegljače KK Proteus Postojna. Pričakovati je bilo odlični kegljaški partiji in zanimive medsebojne dvoboje z visokimi rezultati. V nadaljevanju prispevka boste prebrali, da sta obe tekmi izpolnili pričakovanja.

Najprej so na tekmovalni parket stopila dekleta. Proti vodilni ekipi 1.A ženske lige so Kamničanke na kegljišče stopile zelo motivirano, saj so tudi naše kegljačice v igri za naslov državnih podprvakinj in so morale to tekmo tudi dobiti. V prvih treh dvobojih sta z odličnima igrama ekipno set točko prikegljali Tea Repnik (585) in Tadeja Kokalj (554), Tamara Pevec (503) je bila od zmage v dvoboju oddaljena le za nekaj kegljev. V drugih treh dvobojih so imele Kamničanke visoko psihološko prednost, saj je prva trojica poskrbela za več kot 100 kegljev prednosti v ekipnem številu podrtih kegljev. Trojica Irena Koprivc (580), Noemi Živković (542) in Klara Koprivec (533) je to izkoristila in tekmo uspešno zaključila z zmago 6:2 in 206 keglji prednosti.

Rezultat tekme:
CALCIT I. PROTEUS 6.0 : 2.0 (3297 : 3091)

Fantje so v boju za naslov državnih prvakov potrebovali visoko zmago proti Postojnčanom. V boju z Mariborom je pomembna vsaka ekipna set točka. Postojnčani so že v prvem delu tekme pokazali, da so se na Kamničane pripravili zelo dobro. Tekma se je začela z neverjetno učinkovito igro kegljačev iz obeh taborov, toda Kamničani Gašper Burkeljca (631), Kristjan Mijatović (605) in Jure Starman (579) so izkoristili prednost domačega terena in vsi trije dobili svoje dvoboje. Odlična tekma se je nadaljevala tudi v nastopu druge trojice igralcev. Ponovno so morali vsi trije Kamničani pokazati svoje najboljše kegljaške igre, da so lahko parirali Postjnčanom. Marko Oman (601) in Matej Turk (592) sta uspela dobiti svoja dvoboja, Peter Jantol (584) pa je v izdihljajih tekme moral priznati premoč v dvoboju. Tekma se je končala z rezultatom 7:1 in 98 kegljev prednosti. Visoka zmaga Kamničanov je na lestvici 1.A moške lige pomenila, da so se fantje izenačili z Mariborčani. To pomeni, da bo o naslovu državnega prvaka odločala tekma 18. kroga, ki jo bodo Kamničani odigrali na gostovanju v Litiji.

Rezultat tekme:
CALCIT I. PROTEUS I. 7.0 : 1.0 (3592 : 3494)

Zavarovalnica Triglav

Calcit d.o.o.