KK Kamnik postal državni podprvak v moški in ženski 1.A državni ligi

By | 28 junija, 2020

V zadnjem 18. krogu državne lige se je odločalo o kar nekaj pomembnih ligaških uvrstitvah.

Med najbolj pričakovanimi je bila definitivno ta, kdo bo prvak v 1.A moški ligi, kjer so bili Kamničani in Mariborčani popolnoma izenačeni po 17ih odigranih krogih. Kamničani so odšli na gostovanje v Litijo, Mariborčani pa so na domačem kegljišču gostili člane KK Ograjca Ljubljana. Mariborčani so ekipo KK Ograjca premegali z rezultatom 7:1, kar je pomenilo, da morajo Kamničani za naslov državnih prvakov Litijane premagati z rezultatom 0:8. Tej težki nalogi Kamničani niso bili kos, z Litijani so se razšli z neodločenim rezulatom 4:4 in tako prvenstvo zaključili na mestu državnih podprvakov.

LITIJA 2001 I. : CALCIT I. 4.0 : 4.0 (3344 : 3418)

V 1.A ženski ligi je bila odločitev o prvakinjah znana že v 17. krogu, saj so imele članice KK Proteus Postojna že dovolj ligaških točk, da so lahko zadnji krog odigrale kot državne prvakinje. Boj za mesto državnih prvakinj pa še ni bil odločen. Kamničanke so si z zmago proti Celjankam v Celju priborile pomembni 2 točki in svoje konkurentke za naslov državnih podprvakinj prehitele za 2 točki in se veselile naslova državnih podprvakinj.

CELJE I. : CALCIT I. 1.0 : 7.0 (3056 : 3121)

Več o rezultatih in podrobnejši statistični analizi si lahko ogledate na spletni strani KZS

V nižjih ligah so kamniške ekipe dosegle sledeče rezultate:

2. moška ekipa: 6. mesto 2. moška liga Zahod

2. ženska ekipa: 5. mesto 2. ženska liga Zahod

3. moška ekipa: 4. mesto 3. moška liga Zahod

Čestitke vsem kegljačem in kegljačicam za odlične rezultate in športni duh, ki je bil ključnega pomena v boju proti virusni epidemiji s COVID-19 virusom.

Bravo KK Kamnik 🙂