Državno člansko prvenstvo: Kombinacija/Posamezno

By | 28 junija, 2020

Po končanem liogaškem tekmovanju je sledila še zadnja kegljaška preizkušnja, ki predstavlja vrh zaključka kegljaške sezone. Državno člansko prvenstvo v kombinaciji in posamezno je eden najpomembnejših dogodkov kegljaške sezone, kjer je zbrana elita kegljaške Slovenije.

Iz Ljubljanskih kvalifikacij se je v kvalifikacije za izločilne boje TOP 16 kegljačev in kegljačic sezone uspelo uvrstiti štirim članom (Matej Turk, Peter Jantol, Gašper Burkeljca,Jure Starman) in petim članicam (Tea Repnik, Irena Koprivc, Lidija Pirman, Noemi Živković, Štefka Flerin).

Kamničani v kvalifikacijah: Matej Turk, Peter Jantol, Gašper Burkeljca,Jure Starman

Za uvrstitev med najboljših 16 igralcev/igralk je potrebno doseči vrhunske kegljaške rezultate, še posebej to velja za moško konkurenco, kjer mora biti povprečje rezultatov za uvrstitev 600 ali več podrtih kegljev v kvalifikacijah.

Tokrat se je med TOP 16 slovenskih kegljačev uspelo uvrstiti dvema kegljačema: Jure Starman je dosegel 4. rezultat kvalifikacij, Peter Jantol pa 13. Za 3 keglje prekratek je bil Matej Turk, ki je zasedel 17. mesto.

V ženski konkurenci so nobeni od članic KK Kamnik ni uspelo uvrstiti med najboljših 16 v državi.

Izločilni boji članskega prvenstva posamezno (TOP 16):

Osmina finala oz. prvi nastop v izločilnih bojih se šteje tudi za odločitev prvaka v seštevku kombinacije. Jure in Peter sta se glede na uvrstitev v kvalifikacijah bila primorana boriti drug proti drugemu v osmini finala. Jure je bil v tem dvoboju boljši in premagal Petra.

Kombinacijski seštevek sta člana KK Kamnik zaključila na 8. mestu Jure Starman in na 16. mestu Peter Jantol.

Jure je nato v četrtfinalu za vstop v polfinale premagal tudi člana KK Ljubelj Tržič Čerin Blaža (589:592 1,5:2,5).

V polfinalu se je Jure srečal s Sobočan Davorjem in po izjemno izenačenem dvoboju Davorja premagal za 6 kegljev pri rezultatu 2:2 (580:586 2:2).

V finalu se je Jure za lovoriko in naslov državnega prvaka pomeril z Bajželj Gregom, ki pa je bil v finalu boljši nasprotnik od Jureta. Finale se je končal z rezultatom 577:588 1:3.

Čestitke Juretu za osvojeni naslov državnega podprvaka na državnem članskem prvenstvu posamezno.

Čestitke tudi vsem ostalim dobitnikom medalj.

Več podrobnejših informacij pa na spletni povezavi KZS