Meni Zapri

Tretje kolo, tri zmage

Kamniški kegljačice in kegljači so opravili še s tretjim kolom v državnih ligah. Tokrat za spremembo niso kot prvi nastopili igralci druge moške ekipe, ampak so kar nekoliko nenavadno to storili igralci prve moške ekipe Calcit I.

Po dveh domačih tekmah so prvič odšli na gostovanje in doživeli šok pri kegljaškem klubu Rudar iz Trbovelj. Še tretjič (5:3) v tej sezoni so izgubili in odprli sezono precej pod pričakovanji. Kljub temu verjamemo v naše fante, da se bodo dvignili in zopet pokazali iz kakšnega testa so.

Sledila je tekma prve ženske ekipe, ki je prav tako prvič letos odšla na gostovanje. Prva postojanka je bila Cerknica, kjer nastopa kegljaški klub Brest. Čeprav so se dekleta zavedala svojih kvalitet, so igralke Bresta presenetile že marsikatere nasprotnice. Brez podcenjevanja so vstopile v tekmo in jo suvereno pripeljale do konca – zmagale so z rezultatom 6:2 in ostajajo v letošnji sezoni še neporažene. Še posebej moramo izpostaviti končni rezultat Noemi Živković, drugih šestdeset metov se ji je ”utrgalo”, podrla je 354 kegljev in zaključila s 636 podrtimi keglji.

Prvič letos so gledalci preko spletnega prenosa na domačem kegljišču lahko spremljali tretjo in potem še drugo moško ekipo. Calcit III se je udaril z drugo ekipo Škofje Loke in jo premagal z rezultatom 6:2, uro kasneje so se s prvo ekipo Škofje Loke spopadli tudi Calcit II. Tudi oni so zmagali z rezultatom 6:2 in so v letošnji sezoni še neporaženi.

V klasičnem nedeljskem terminu so dekleta druge ekipe gostile igralke Taborske Jame. Po dobrem začetku jim je na koncu zmanjkalo nekaj zbranosti, izgubile so z rezultatom 5:3 oziroma za 27 podrtih kegljev.

Seveda se ligaški ples nadaljuje prihodnji vikend. Na kamniško kegljišče se vračata obe prvi ekipi. Ob 14.00 bodo dekleta igrala proti Remoplastu, ob 17.00 fantje proti Ograjci. Svoje delo bodo med prvimi opravili pri tretji moški ekipi, v petek bodo igrali proti Lokomotivi v Mariboru. Druga ženska ekipa odhaja na gostovanje v Trebnje, druga moška pa bo igrala v soboto zvečer proti drugi ekipi Ljubelja. BUM BUM Kamnik

Sorodni članki