Meni Zapri

Tekmovanje se je pričelo 01.06. s prvimi nastopi v predtekmovanju, končalo pa včeraj s finalom najboljših iz predtekmovanja. Vsak tekmovalec, oz. tekmovalka je imel na voljo dva nastopa. Najboljših šest v ženski, ter najboljših dvanajst v moški konkurenci se je uvrstilo v finale. Finalisti so nastopili v disciplini SPRINT, kar pomeni, da so namesto klasičnih 120 lučajev mešano odigrali 6 x 20 lučajev mešano.

Po dolgem času smo imeli na tribunah tudi gledalce, kar je dalo prireditvi še poseben pečat, saj so v tej močno okrnjeni sezoni tekmovanja večinoma potekala brez prisotnosti gledalcev. Tako v ženski, kot v moški konkurenci smo videli hud in napet boj za zmago vse do zadnjih metov. Na koncu je pri ženskah slavila Majda Lužar, druga je bila Lea Drnovšek in tretja Irena Koprivc. Pri moških je zmagal Gašper Burkeljca, drugi je bil Franci Grubar in tretji Matej Turk. Pokale najboljšim je podelil podpredsednik KK Kamnik Franci Spruk.

Zdaj je sezona uradno končana, kar pa ne pomeni, da se na našem kegljišču do nove sezone ne bo nič dogajalo. Konec avgusta in v začetku septembra bo namreč KK Kamnik gostil Svetovno prvenstvo v ženskih konkurencah in sicer U-14, U-23 in članice. V kratkem že pričakujemo predstavnice slovenske izbrane vrste na pripravljalnih nastopih, ki bodo potekali vse vikende do začetka Svetovnega prvenstva. Priprave bo vodil trener naše ženske ekipe in selektor ženske reprezentance Slovenije Franci Grubar. Svetovno prvenstvo pa pomeni tudi zahteven organizacijski in finančni zalogaj, saj bo do pričetka SP potrebno zagotoviti dovolj ljudi za potrebe samega tekmovanja, zagotoviti dovolj parkirnih mest, ipd., treba bo zamenjati vse keglje in vrvice, nabaviti nove krogle in v precejšnji meri obnoviti prostor, kjer se nahajajo keglji.

Štefan Flerin

Sorodni članki