Meni Zapri

S prvim krogom v Državnih ligah se je pričela nova sezona v Državnih ligah. Lanska sezona se je zaradi znanih težav s korono končala po 6. krogu, letos pa upamo, da bo izpeljana do konca. Za ekipe kamniškega Calcita se je začelo sanjsko. Prvi ekipi in druga ženska so zmagale v gosteh, druga in tretja moška ekipa pa doma.

Prva moška ekipa je gostovala v Novi Gorici pri istoimenski ekipi. Domača ekipa je bila favorit na papirju, a tekme se dobivajo na kegljišču. V prvem bloku so za Calcit nastopili Matej Turk, Igor Zamljen in Gašper Burkeljca. Malo nepričakovano sta Matej (548 podrtih kegljev) in Gašper (558) odigrala pod svojimi zmožnostmi, saj sta v pripravljalnem obdobju dosegala veliko boljše rezultate. Posledično sta tudi izgubila točki. Je pa zelo dobro odigral Igor Zamljen, ki je s 586 podrtimi keglji premagal Klemna Mahkovca. Bilo je torej 2:1 za domače s prednostjo 24 kegljev. V odločilnem bloku so za Calcit nastopili Marko Oman, Damjan Hafnar in Peter Jantol. Začeli so odlično in že v prvih dveh setih napravili lepo razliko. Na koncu je Marko sicer  podrl manj kegljev od nasprotnika (569 kegljev), a to je bilo dovolj za zmago, saj je v setih zmagal s 3:1. Damjan (575) in Peter (617) pa sta gladko zmagala in prvi točki v novi sezoni sta odšli v Kamnik. Bilo je 6:2 in + 55 kegljev. Peter je bil z naskokom najboljši igralec tekme.

Prva ženska ekipa je gostovala v Mariboru pri ekipi Miklavž. Proti ekipi, ki ima le eno boljšo igralko, niso pričakovali težav. Tako je tudi bilo. Že v prvem bloku sta Irena Koprivc (540 podrtih kegljev) in Tamara Pevec (550) napravili 2:0 in razliko +76 kegljev. V drugem bloku sta Lea Drnovšek (538) in Tadeja Kokalj (537) gladko zmagali in povečali razliko na 200 kegljev, tako, da je bil zadnji blok le še formalnost. Noemi Živković je z najboljšim rezultatom tekme (554 podrtih kegljev) prepričljivo zmagala. Medtem ko sta Tea Repnik in Majda Lužar (vsaka je odigrala po 60 lučajev) oddali častno točko domačim. Torej 7:1 za Calcit in +208 kegljev.

Druga ženska ekipa je gostovala v Cerknici pri ekipi Brest. Za Calcit sta tekmo odprli Štefka Flerin in Ljuba Babnik. Štefka je s 550 podrtimi keglji prepričljivo zmagala, medtem ko je imela Ljuba težje delo in je šele v zadnjem setu strla odpor nasprotnice. Z 2:0 in +95 keglji prednosti je že dišalo po zmagi. V drugem bloku sta nastopili Tatjana Hace in Nika Progar. Obe sta začeli zelo dobro. Tatjana je prednost zadržala in s 526 podrtimi keglji osvojila točko, Nika pa je  nesrečno izgubila v zadnjem setu (525) za 6 kegljev. Toda bilo je 3:1 za Calcit in neulovljivih 168 kegljev prednosti. V zadnjem delu sta nato Lidija Pirman (552) in Marija Ravnikar (500) le še dokončali delo. 6:2 za Calcit in + 192 kegljev!

Druga moška ekipa je gostila neposrednega tekmeca z vrh, Siliko iz Kranja. Tekmo so začeli Matic Babnik, Rok Jantol in Štefan Flerin. Začeli so odlično. Prva dva seta so vsi trije dobili, poleg tega pa še napravili razliko + 63 kegljev. Tretji set so nato vsi izgubili in postalo je napeto. Rok (550) in Štefan (592) sta svojo prednost v zadnjem setu obdržala, Matic (525) pa je popustil, povrh pa se je 10 metov pred koncem še poškodoval in izgubil točko. Bilo je 2:1 za Calcit in +34 kegljev. V drugem bloku smo nato spremljali pravo dramo. Za Calcit so nastopili Gašper Pirman (515), Miha Uršič (530) in Andraž Babnik (505). Vsi so igrali pod svojimi zmožnostmi, a tudi nasprotniki niso blesteli. Miha si je že pred zadnjim setom zagotovil odločilno točko, v zadnjem pa so vsi trije lovili razliko v kegljih. Na koncu so imeli domači le malo boljše živce in zmagali s 4 (štirimi) keglji prednosti. 5:3 za Calcit.

Pred to napeto tekmo je tretja moška ekipa Calcit gostila drugo ekipo Pivke. Niso pričakovali večjega odpora in tako je tudi bilo. Tekmo so začeli Pavel Serša, Franci Poljanšek in Branko Progar. Pavel (529) in Franci (504) sta se ogorčeno borila za točki, Branko pa je v drugem setu »eksplodiral« in podrl prvoligaških 173 kegljev! Na koncu se je ustavil pri 560 podrtih kegljih in gladko zmagal. To je prav v zadnjih meti uspelo tudi Pavlu, medtem ko je Franci, ki ni ponovil igre s treningov, izgubil za vsega tri keglje. 2:1 in +23 kegljev za Calcit. V drugem bloku so v boj za prvo zmago krenili izkušeni asi: Rudolf Vidic, Marjan Dolinšek in Mirjan Mlinarič. Mirjan je bil nerazpoložen in je svoj dvoboj izgubil. Rudolf (557) in Marjan, ki je s 568 podrtimi keglji postavil najboljši izid tekme, pa sta svoje delo izvrstno opravila in bilo je 6:2 za Calcit, ter +170 kegljev.

Sezona se je torej začela odlično. Upamo, da bo šlo tudi naprej vse po naših željah in bodo vse ekipe dosegle zastavljene cilje.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani KK Kamnik, na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije, posnetke domačih tekem pa tudi na  YT kanalu (kkcalcit kamnik).

Avtor: Štefan Flerin

Sorodni članki