Meni Zapri

Včeraj se je s slovesno otvoritvijo in prvimi tekmami začelo IX. Svetovno prvenstvo za člane in članice ekipno. Tokrat je gostitelj mesto Tarnowo Podgorne na Poljskem. Sodeluje 14 moških in 13 ženskih državnih reprezentanc, med njimi tudi obe naši izbrani vrsti, ki štejeta po osem igralcev/igralk in spremljajoče osebje.

Pri moških žal KK Calcit nima nobenega predstavnika, zato pa imamo pri ženskah kar dve. Tadeja Kokalj je v zadnjem času že redna članica, medtem ko je Tea Repnik pri 19. letih prvič članica izbrane vrste. Odlični rezultati na nedavno končanem Svetovnem prvenstvu mlajših članov in članic, ter na pravkar končanem Evropskem pokalu v Kranju so prepričali selektorja in trenerja Francija Grubarja, da tudi njo povabi med najboljše. Tadeja je prav tako odlično igrala na zgoraj omenjenih tekmovanjih, na zadnji pripravljalni tekmi s Hrvaško pa s 606 podrtimi keglji dosegla najboljši rezultat pri naših.

Obe naši vrsti se bosta v predtekmovanju pomerili najprej z domačini Poljsko, potem pa še z Madžarsko. Upata na preboj v izločilne boje in potem kar najvišjo uvrstitev, morda celo medaljo. Moška vrsta se bo s Poljaki pomerila že danes ob 18:30, ženske pa jutri ob 11:30.

Razpored, rezultate in povezavo na prenos tekem v živo najdete na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije.

Štefan Flerin

Sorodni članki