Meni Zapri

V mestu Tarnowo Podgorne na Poljskem se je v soboto končalo IX. Svetovno prvenstvo za člane in članice ekipno. Zadnji dan smo najprej videli razburljive dvoboje za tretje mesto, nato pa še finale žensk in moških.

Kot smo že poročali, pri moških žal KK Calcit ni imel nobenega predstavnika, zato pa smo imeli pri ženskah kar dve, poleg tega pa še selektorja. Tadeja Kokalj je v zadnjem času že redna članica, medtem ko je bila Tea Repnik pri 19. letih prvič članica izbrane vrste. Prvič je bil na takem tekmovanju tudi selektor in trener ženske ekipe Franci Grubar, prav tako iz KK Calcit.

Dekleta so v predtekmovanju premagala Poljsko, ter tesno izgubila proti Madžarski. V četrtfinalu so nato izgubila proti favorizirani vrsti Nemčije in zasedla končno 6. mesto. Igrali sta tudi obe predstavnici KK Calcit. Tadeja je tudi osvojila pomembno točko za zmago proti Poljakinjam.

Moška vrsta je žal obe tekmi predtekmovanja (s Poljsko in Madžarsko) izgubila in se ni uvrstila v zaključne boje.

Pri moških je po tesni zmagi nad Nemčijo slavila Srbija, tretji so bili Hrvati. Pri ženskah je zmagala Nemčija pred Češko in Hrvaško.

To je bilo prvenstvo presežkov. Kegljišče je bilo res radodarno, a to ne zmanjšuje vrednosti doseženih rezultatov. Videli smo kar tri svetovne rekorde: moški ekipno 4140 podrtih kegljev (Srbija), ženske ekipno 3823 podrtih kegljev (Nemčija), moški posamezno 738 (Srb Čongor Baranj). Poleg tega smo videli veliko število osebnih rekordov. Pri moških smo videli kar 9 rezultatov preko 700 podrtih kegljev, pri ženskah pa 109 rezultatov preko 600. Tudi naši so dosegli nekaj vrhunskih rezultatov, a do ponovnega stika s svetovnim vrhom naše trenerje in strokovne delavce na Kegljaški zvezi čaka še veliko dela.

Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije, kjer so tudi povezave do video prenosov vseh tekem.

Štefan Flerin

Sorodni članki