Meni Zapri

V 6. in 7. krogu sta obe prvi ekipi dosegli novi zmagi, prav tako tretja moška ekipa. Ženska in moška druga ekipa sta bili polovično uspešni. Druga moška ekipa je v 7. krogu doživela prvi poraz. Razveseljivo je, da so vse ekipe v vrhu prvenstvenih lestvic, razen 2.ženske ekipe, v kateri so tri igralke brez daljših tekmovalnih izkušenj.

V 6. krogu je prva moška ekipa gostovala v Slovenskih Konjicah in zmagala s 6:2. Igrali so Matej Turk (591), Štefan Flerin (584), Peter Jantol (580), Damjan Hafnar (575), Gašper Burkeljca (574), ter Igor Zamljen in Marko Oman, ki sta odigrala vsak po 60 lučajev. V 7. krogu so igrali doma in prepričljivo ugnali ekipo Litije s 7:1. Ekipa je bila v enaki postavi, le da Marko Oman tokrat ni igral. Najboljša sta bila Gašper Burkeljca s 593 in Matej Turk s 590 podrtimi keglji. Prva moška ekipa je tako še vedno na drugem mestu z enakim številom točk, kot prvi Triglav.

Prva ženska ekipa je v 6. krogu gostovala v Celju. Tudi tokrat dekleta niso imela večjih težav in so zabeležile novo zmago s 6:2. Na težkem kegljišču sicer niso dosegla vrhunskih rezultatov, a zmaga ni bila pod vprašajem. V 7. krogu so nato gostile ekipo Impola, kar je bil derbi, vendar tudi ta tekma se je končala z zmago Calcita. Bilo je 6:2, izstopali pa sta Irena Koprivc (569) in Lea Drnovšek (553). Naša ekipa še ni doživela poraza in je na 1. mestu lestvice. Edini resen konkurent za naslov bo očitno ekipa Proteus, ki prav tako še ni izgubila.

Druga ženska ekipa je najprej gostovala v Novi Gorici, kjer je kljub lepim rezultatom izgubila s 6:2, nato pa doma premagala favorizirano ekipo Ograjca iz Ljubljane. Bilo je 5:3. Zelo lep rezultat je dosegla Tatjana Hace, ki je podrla 571 kegljev. Trenutno so dekleta na 6. mestu.

Druga moška ekipa je najprej doma premagala Taborsko jamo s 7:1, nato pa v Škofji Loki po obilici smole doživela prvi poraz. Bilo je 5,5:2,5 za domače, remi pa jim je spolzel iz rok prav v zadnjem metu tekme. Kljub temu so fantje še vedno glavni favorit za osvojitev prvega mesta.

Tretja moška ekipa je v 6. krogu doma premagala Triglav s 6:2, nato pa na gostovanju v Škofji Loki še drugo ekipo Železniki z enakim izidom. Lepa rezultata sta dosegla Pavel Serša (565) in Gašper Pirman (564). S tema zmagama so se povzpeli na prvo mesto lestvice.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije.

OBČINSKA TRIM LIGA: nadaljuje se tudi tekmovanje v Občinski trim ligi. Zaradi okvare kegljišča se tekme igrajo na štirih stezah, zato nekaj tekem ni bilo odigranih. Rezultate bomo objavili v naslednji številki.

Štefan Flerin

Sorodni članki