Meni Zapri

Včeraj se je s finalom moških končalo prvenstvo OTS za posameznike in posameznice, ki je štelo tudi za uvrstitev na Državno prvenstvo. Moški so igrali 4×120 lučajev mešano ženske pa 3×120 Prvenstva se je udeležilo 14 igralcev in 9 igralk Calcita. V finale se je uvrstilo 16 moških in 12 žensk. Oba naslova sta odšla v Kamnik. Pri moških je zmagal Matej Turk, pri ženskah pa Irena Koprivc.

Pri moških je po dveh nastopih ostalo v konkurenci (Staničeva in Medvode) 20 igralcev, po treh (Invalid) pa 16. Ti so se tudi uvrstili v finale, ki je bilo letos v Kamniku. Od naših kegljačev so v finalu nastopili Gašper Burkeljca (po treh nastopih na prvem mestu), Matej Turk (4.), Franci Grubar (7.), Igor Zamljen (8.), Matic Babnik (9.), Uršič Miha (14.) in Rok Jantol kot 16. Lepe možnosti za stopničke sta imela Gašper in Matej, ostali so lovili uvrstitev na Državno prvenstvo. Po izredno razburljivem zadnjem nastopu, ko so bili na stezah najboljši štirje, je na koncu slavil Matej Turk, ki je igral vrhunsko in podrl kar 634 kegljev, kar je le dva keglja manj od najboljšega dosežka sezone, ki ga ima s 636 keglji Marko Oman. Gašper žal ni imel najboljšega dne in je padel na nehvaležno 4.mesto. Drugi je bil prvi favorit Primož Pintarič, tretji pa Andrej Lahovec. Od sedem finalistov it Calcita se jih je kar pet uvrstilo na Državno prvenstvo, ki bo z dvema nastopoma  že ta vikend v Litiji in Hrastniku, finale pa naslednji vikend v Šoštanju.

Ženske so prva dva nastopa opravile na kegljiščih Invalid in Medvode. Po dveh nastopih je ostalo 12 igralk, ki so se v finalu pomerile na kegljišču Staničeva. Od devetih naših se jih je v finale uvrstilo šest, torej kar polovica: Irena Koprivc kot prva, Tea Repnik (2.), Tadeja Kokalj (3.), ter Lidija Pirman, Majda Lužar, Marija Ravnikar in Štefka Flerin. Ker se je Tadeja neposredno uvrstila na Državno prvenstvo (4. igralka lige), se je finalnemu nastopu odpovedala. Isto velja tudi za Noemi Živkovič, ki pa se tega tekmovanja ni udeležila. Irena je s solidnim nastopom v finalu zadržala prvo mesto, Tea je padla na 4., Lidija je bila 6., Majda, Marija in Štefka pa so se razvrstile od 9. do 11. mesta. Tako imamo na Državnem prvenstvu štiri igralke, Lidija Pirman pa je prva rezerva. Prva dva nastopa bosta v Črnomlju in v Ljubljani (Invalid), finale pa kot za moške, v Šoštanju. Čestitke vsem in dobro igro na DP!

Sorodni članki