Na državnem prvenstvu Irena Koprivc tretja v kombinaciji!

V soboto in nedeljo smo spremljali finalni del Državnega prvenstva posamezno za člane in članice. V soboto je bil na sporedu tretji nastop, ki je v seštevku s prvima dvema štel za končno uvrstitev v kombinaciji. Istočasno pa je bil ta nastop kvalifikacijski za četrtfinale posamezno, ki je bilo na sporedu takoj za tem nastopom. Finale se je odvijalo danes, ko so se najboljši štirje v obeh konkurencah v Šoštanju pomerili za naslov prvaka.

Kot smo že poročali, sta se v ta del tekmovanja iz Calcita uvrstila Matej Turk in Irena Koprivc. Žal se Matej tekmovanja ni mogel udeležiti, ker je imel neodložljive družinske obveznosti. Zato pa je uspešno nastopila Irena Koprivc. Na kegljišču v Pivki je v tretjem nastopu podrla odličnih 572 kegljev in zadržala tretje mesto iz prvih dveh nastopov, ter osvojila bron v kombinaciji. Istočasno je bil to tretji rezultat v konkurenci posamezno, zato se je uvrstila med osem najboljših posamezno. Četrtfinale je bilo na sporedu takoj po tretjem nastopu. Žal je naletela na zmagovalko kombinacije in kasnejšo podprvakinjo Ireno Mejač. Kljub zelo dobremu rezultatu 563 podrtih kegljev ni imela možnosti za napredovanje in je tekmovanje končala na še vedno odličnem 5. mestu. Vsekakor še en lep uspeh Irene in Calcit kegljanja, saj se praktično z vsakega tekmovanja vrnemo z odličji.

Na koncu še opravičilo za KZS: bojazen, da ne bomo mogli spremljati finalnih nastopov v živo, je bila odveč, saj je bilo na YouTube kanalu mogoče spremljati zelo kvaliteten prenos tako polfinala kot finala. Povezava je na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije, prav tako tudi sobotni tretji nastop in četrtfinale žensk v Pivki.

Štefan Flerin

Other Articles