Meni Zapri

Stojijo od leve: Štefan Flerin, Slavko Zorman, Boris Benedik, Mirjan Mlinarič, Primož Flerin in Boštjan Pohlin.

Čepijo z leve: Brane Benedik, Štefka Flerin, Uroš Stoklas in Zvone Izgoršek.

Manjkajo: Marko Oman, Nik Predovnik, Tadej Tušek in Nataša Radić

Po enoletnem premoru, ko je bila zaradi korone Občinska trim liga prekinjena, nato pa odpovedana, smo v tej sezoni spet lahko spremljali zanimive tekme že 16. izdaje te lige, ki je potekala od lanskega oktobra pa vse do sredine aprila. Značilnost te sezone je bila v tem, da smo že po nekaj krogih gledali tri dvoboje: ŠD Policist in Ambrož team sta se borila za prvo mesto, ŠD Soteska in DU Kamnik za tretje, Mesi Sports in Calcit pa za peto mesto. Po enoletni vladavini ekipe ŠD policist je tokrat spet, že sedmič zmagala ekipa Ambrož team.

Od zadnjega poročanja je bilo odigranih še pet krogov. Takrat je bil v vodstvu ŠD Policist pred Ambrož teamom, na tretjem mestu je bila ekipa DU Kamnik pred ŠD Soteska, peto mesto pa je zasedal Calcit pred Mesi Sports. V zelo napeti končnici smo videli tri derbije najboljših ekip Občinske lige, ki so odločali predvsem o prvaku. Najprej je v 18.krogu ŠD Soteska nepričakovano visoko, s 7:1 premagala ŠD Policist, ki ni pričakoval tako močne zasedbe nasprotnika in ni nastopil z vsemi najboljšimi. Že v naslednjem krogu še en poraz ŠD Policist, tokrat z neposrednim tekmecem Ambrož team. V zelo kvalitetnem srečanju je odločila izenačenost v ekipi Ambrož team, saj je bil najslabši rezultat 557 podrtih kegljev, najboljši pa 589. Z zmago s 6:2 so se Ambroži izenačili v točkah s »Policisti«, a čakala jih je še preložena tekma 17.kroga s ŠD Soteska, ki je zadnjih sedem krogov beležila same zmage. Tekma je upravičila pričakovanja, saj sta obe ekipi presegli povprečje 570 podrtih kegljev. V prvem delu je ŠD Soteska povedla z 2:1 in s 76 kegljev prednosti. Tudi v drugem delu jim je dobro kazalo vse do polovice tretjega seta, ko je prišla do izraza izkušenost legend slovenskega in svetovnega kegljanja, Uroša Stoklasa in Borisa Benedika. Uroš je z vrhunsko igro celo postavil rekord kegljišča s 679 podrtimi keglji, le pet dni kasneje pa kegljal 24 ur za Guinnessovo knjigo rekordov! Na koncu je bilo 5:3 za Ambrož team in nov naslov prvaka Občinske trim lige. Ostale tekme niso odločale o končnem vrstnem redu, zato jih ne omenjamo, si pa lahko rezultate ogledate na spletni strani KK Calcit Kamnik.

Večino tekem je bilo možno spremljati tudi preko YouTube kanala, kjer so še vedno na voljo. Ta poteza KK Calcit se je pokazala za dobro odločitev, saj si je nekatere tekme ogledalo preko 300 uporabnikov.

Končna lestvica Občinske trim lige 2021/2022:

  1. AMBROŽ TEAM 20        16        1          3               111 : 49                      33
  2. ŠD POLICIST 20        15        1          4               108 : 52                      31
  3. ŠD SOTESKA 20        10        1          9              91,5 : 68,5                   21
  4. DU KAMNIK 20          9        2          9                73 : 87                      20
  5. CALCIT 20          4        1         15             48,5 : 111,5                    9
  6. MESI SPORTS 20          2        2         16                 48: 112                     6

Štefan Flerin

Sorodni članki