Zelo dober nastop ekipe Calcita na Reki

V soboto je bil na sporedu prvi krog najmočnejšega ekipnega tekmovanja na svetu – Lige prvakov. V to tekmovanje se uvrstijo najboljše ekipe iz Svetovnega pokala, Evropa pokala in NBC pokala, ki običajno poteka v oktobru. Kako je ta konkurenca močna, pove podatek, da sta se v to tekmovanje od vseh slovenskih ekip uspeli uvrstiti le ženski ekipi CACIT Kamnik in PROTEUS Postojna.

Kamničanke so imele precej sreče v žrebu, saj so za nasprotnice dobile Hrvaško ekipo KK MLAKA Reka. To je mišljeno predvsem iz naslova stroškov, saj je Reka od vseh udeleženk najbliže. Sicer pa je to zelo kvalitetna ekipa, ki ima dolgoletne izkušnje in obilo lovorik tudi v mednarodni konkurenci. Slaba stran tega pa je, da morajo ekipe odigrati tudi reden krog v državnih ligah. Tako so igralke Calcita po lepi zmagi nad ekipo Taborska jama v petek, v soboto že krenile na mnogo bolj zahtevno tekmo. Žal vodja ekipe in trener Franci Spruk ni mogel računati na obolelo Tio Schatz in Noemi Živković. Na pot so tako odšle Lea Drnovšek, Lidija Pirman, Tamara Pevec, Irena Koprivc, Tadeja Kokalj in Tea Repnik.

Tekmo sta začeli Lidija Pirman in Lea Drnovšek. Lea je začela dobro, dobila prvi set, nato pa slabše nadaljevala in s 535 podrtimi keglji morala priznati premoč izkušeni nasprotnici. Lidija pa je ves čas igrala odlično, dobila dva seta in je imela v zadnjem celo met za zmago, a žal ni uspela in je pri odličnih 590 podrtih kegljih izgubila za dva keglja. V drugem delu sta za Calcit nastopili Tamara Pevec in Irena Koprivc. Tamara se ni najbolje znašla in je s 483 podrtimi keglji izgubila. Irena pa je po krajši krizi spet zaigrala vrhunsko, podrla odličnih 607 kegljev in osvojila ekipno točko. V zadnjem paru sta nastopili še Tadeja Kokalj in Tea repnik. Obe sta igrali zelo dobro. Tadeja kljub 562 podrtim kegljem ni imela pravih možnosti za zmago, Tea pa je izkoristila slabšo predstavo njene nasprotnice in s 571 podrtimi keglji prepričljivo zmagala. Rezultat 2:6 (10,5:13,5 v setih) daje pred povratnim srečanjem, ki bo 10.12. v Kamniku, še upanje za končni uspeh in napredovanje v 2.krog.

Zavarovalnica Triglav

Other Articles