“Kegljanje? A je to isto kot balinanje?”

To je verjetno najpogostejše vprašanje, ki ga slišimo kegljači in kegljačice, ko nekomu povemo, da treniramo kegljanje. Mnogi velikokrat kegljanje zamenjajo tudi z veliko bolj poznanim in komercialno razširjenim bowlingom, ki je pravzaprav ameriška različica kegljanja, ki v osnovi izvira iz Evrope.

Kaj je kegljanje?

Kegljanje je dvoranski šport, ki se ga lahko igra in trenira na kegljišču, za treniranje se potrebuje le par dvoranske športne obutve in športna oblačila (kratke hlače in kratka majica). Glavno pravilo kegljanja je, da se z vsakim metom krogle poizkuša podreti čim večje število kegljev (9 kegljev).

Kegljanje je zelo zanimiv šport, ki združuje zabavo, disciplino, natančnost, moč, zbranost in usklajenost gibanja celotnega telesa. Kegljanje je šport za vsakogar, ki si želi igrivega preživljanja prostega časa, tekmovanja v dobri družbi prijateljev in sproščanja ob neškodljivemu ustvarjanju hrupa in podiranju kegljev.

Kdo se lahko pridruži?

Če se želiš preizkusiti v kegljanju in uživati v različnih kegljaških igrah se nam pridruži na kegljišču Kegljaškega kluba Kamnik, kjer te bomo spoznali s kegljanjem in ti omogočili aktivno preživljanje prostega časa. Kegljanje je primerno za otroke, ki so starejši od šestih let. Za njih so na voljo manjše krogle, s katerimi bo kegljanje varno in primerno starosti otrok.

Treningi potekajo v ponedeljek in sredo, vsak, ki bi se želel preizkusiti pa lahko pokliče na 041/534-028 (Franci Spruk).