Zasenčile gostje in skočile na prvo mesto

 

V derbiju kola so bile vse oči uprte v Kamnik, kjer so naše kegljačice igrale proti ekipi Remoplasta. Gostje iz Radelj so eno prijetnejših presenečenj sezone in so bile po jesenskem delu na prvem mestu prvenstvene lestvice. Naše kegljačice so že po prvi seriji igralk gostjam pokazale, da iz te moke ne bo kruha in povedle z delnim rezultatom 3:0. Nadaljevalo se je v podobnem tempu in igralke Remoplasta so lahko srečne, da so na koncu iz Kamnika odnesle pol točke. Kegljačice so s tem dokazale, da so v odlični formi, z zmago pa so zdaj osameljene na prvem mestu prvenstvene lestvice. A razlika je le ena zmaga, zato se lahko v primeru nepričakovanega poraza razmerje v državni ligi hitro spremeni.

Moška ekipa Calcita je pričakovala favorizirane Triglavane, ki so trenutno z veliko razliko na prvem mestu lestvice. Po prvi izmenjavi je še kazalo, da bi naši lahko presenetili goste, toda druga trojica je stvari postavila na svoje mesto in zmaga je odšla v Kranj. Na roko našim kegljačem gredo rezultati na drugih tekmah, saj za mesti, ki vodijo v evropske pokale zaostajajo za eno tekmo.

Še pogled v nižje lige. V 11. kolu so zmagali kegljači 2. moške ekipe, znova je zmagala tudi 3. moška ekipa in kegljačice 2. ženske ekipe so zopet izgubile z minimalno razliko.

Other Articles