Končan jesenski del v Državnih ligah – obe prvi ekipi sta drugi

V 9. krogu v Državnih ligah sta obe prvi ekipi igrali doma. Ženska ekipa proti KK Pivka, moški pa v derbiju kroga proti KK Gorica, ki je bila do tega kroga na drugem mestu. Ostale tri ekipe so izgubile. Obe drugi ekipi v gosteh, tretja moška pa doma.

Prva moška ekipa je proti gostom iz Gorice igrala za naslov jesenskega podprvaka, ki bi ga osvojil zmagovalec v primeru poraza KK Triglav v Postojni. Tekmo so za Calcit odprli Gašper Burkeljca, Matic Babnik in Igor Zamljen. Po dveh setih je bilo stanje izenačeno, gostje pa so vodili za tri keglje. V nadaljevanju je Gašper (575) dokaj gladko osvojil točko, Matic (556) in Igor (542) pa sta morala priznati poraz. Bilo je 1:2 in 35 kegljev zaostanka. V drugem, odločilnem bloku so za Calcit nastopili Matej Turk, Peter Jantol in Franci Grubar. Začetek ni obetal nič dobrega, saj je le Matej z odličnih 171 podrtih kegljev osvojil točko, zaostanek pa se je povečal na -45 kegljev. V nadaljevanju je Matej najprej izgubil drugi set, nato pa preostala dva zanesljivo dobil in s 610 podrtimi keglji osvojil ekipno točko. Peter je z odlično igro v drugem in tretjem setu (166 in 156) zaostanek za 20 pretvoril v vodstvo za 40 kegljev in v zadnjem setu, ter s skupno 597 podrtimi keglji potrdil zmago. Najtežje delo je imel rahlo poškodovani Franci (573), ki je pred zadnjim setom še izgubljal, nato pa v zadnjih lučajih le zmogel toliko zbranosti, da je vknjižil še četrto ekipno točko za lepo zmago s 6:2. Zaradi poraza Triglava v Postojni bo Calcit prezimil na drugem mestu, kar je velik uspeh za ekipo, v kateri po več kot 20 letih igrajo sami domači fantje.

Prva ženska ekipa je pred tem gostila ekipo KK Pivka. Pričakovali so zanesljivo zmago. Tekmo so začele Lidija Pirman, Lea Drnovšek in Irena Koprivc. Lidija je igrala odlično in že v prvih dveh setih odločila dvoboj. Podrla je 577 kegljev. Tudi Lea (526) je začela dobro, dobila prva dva seta, nato pa povsem popustila in prepustila zmago nasprotnici. Irena je prvi set tesno izgubila, nato pa oddala le še pol točke in s 569 podrtimi keglji dodala drugo ekipno točko. Po vodstvu z 2:1 in prednostjo 71 kegljev so za Calcit nastopile še Tea Repnik, Tadeja Kokalj in Noemi Živković. Tadeja (551) in Noemi (542) sta kljub ne preveč prepričljivi igri osvojili ekipni točki, Tea pa je kljub temu, da je podrla več kegljev (541) od nasprotnice, izgubila (seti 1:3). Zmaga s 6:2 tudi za dekleta pomeni zimovanje na drugem mestu prvenstvene lestvice. Za željeni naslov prvaka pa jih čaka še veliko dela, saj aktualne prvakinje KK Proteus (ki spomladi pridejo v Kamnik), uhajajo za tri točke.

Druga ženska ekipa je gostovala pri vodilni ekipi lige KK Ograjca. Čeprav niso igrale slabo, ni bilo nobene možnosti za presenečenje. Igrale so: Marija Ravnikar (509), Ljuba Babnik (488), Manca Progar (507), Štefka Flerin (520), Kristina Mihelčič (493) in Nika Progar (489). Žal ob dveh mladoletnicah (Kristini in Manci), odsotnosti zaradi poškodb Tatjane Hace in Valerije Hanzir Kralj, ter praktično brez okrepitev iz prve ekipe težko dosegajo točke, tako da so trenutno na sedmem mestu.

Druga moška ekipa je gostovala v Izoli, kjer so običajno osvajali točke. Tokrat niso mogli računati na Matica Babnika, ki je igral za prvo ekipo. Začela sta Branko Progar in Brane Potočnik. Branko (535) je po slabem začetku osvojil le zadnji set in izgubil, Brane pa je s 557 podrtimi keglji osvojil ekipno točko. Po zaostanku 23 kegljev sta za Calcit nastopila Marjan Dolinšek in Igor Alpner. Marjan (554) je podobno kot Brane tesno zmagal, Igor (474) pa se ni znašel in je gladko izgubil. Čeprav je bil zaostanek v kegljih prevelik (-93), je vseeno tlelo upanje vsaj za točko v primeru, da bi zmagala oba naša zadnja fanta, Miha Uršič (561) in Jakob Jančar (535). Žal pa sta bila domača igralca premočna in bilo je 6:2 za domače. Calcit za prvim mestom zaostaja tri točke.

Tretja moška ekipa je doma igrala z vodilno ekipo lige Adergas. Čeprav so nujno potrebovali zmago za priključek, so vsi igrali pod svojimi zmožnostmi. Svetla izjema je bil Pavel Serša, ki je podrl odličnih 587 kegljev, a proti najboljšemu gostu je to zadostovalo le za pol točke. Ostali: Rudolf Vidic je podrl 532 kegljev, Franci Poljanšek 520, Tone Klemenc 506, Gašper Pirman 501 in Branko Mihajlov 464. Tako ob porazu 0,5:7,5 za željenim napredovanjem v višjo ligo zaostajajo debelih šest točk.

Tekmovanje v Državnih ligah se bo nadaljevalo 21.01.2023 z 1o.krogom. Do takrat je na sporedu mini prestopni rok, zadnji turnir DP za dečke in deklice, DP U-23 posamezno in ekipno, dvojice člani in članice…

Other Articles