Meni Zapri

V soboto je bil na Kamniškem kegljišču spet mednarodni dogodek. Na sporedu je bila povratna tekma prvega kroga lige prvakov med žensko ekipo KK CALCIT in ekipo KK MLAKA iz Reke, trikratne zmagovalke tega tekmovanja in tudi aktualne prvakinje. Po porazu na prvi tekmi z 2:6 so imele še nekaj malega upanja na uspeh in preboj v drugi krog.

Za Calcit so tekmo začele Lidija Pirman, Lea Drnovšek in Irena Koprivc. Lidija je začela zelo dobro, Lea in Irena pa sta oba prva seta izgubili. V nadaljevanju je Lidija popustila in s 550 podrtimi keglji  izgubila. Tudi Lea (569) kljub dobri igri ni imela možnosti, Irena pa je z odlično igro v zadnjih dveh setih uspela osvojiti ekipno točko s 576 podrtimi keglji. Po zaostanku z 1:2 in -63 kegljev so v drugem bloku za Calcit nastopile še Tea Repnik, Tadeja Kokalj in Noemi Živković. Tea je igrala zelo dobro in s 574 podrtimi keglji premagala nerazpoloženo nasprotnico. Tadeja (538) je imela možnosti za zmago, a izgubila, Noemi (546) pa temu ni bila niti blizu. Tako se je končalo enako, kot na prvi tekmi – 2:6 za KK Mlaka.

Kljub porazu naša dekleta niso razočarala, saj so se dobro upirala renomiranim gostjam, poleg tega pa so dobile še eno lepo mednarodno izkušnjo. Poleg tega pa sta ta dva dobra nastopa dober obet pred nadaljevanjem Državnega prvenstva, kjer se borijo za prvi naslov državnih prvakinj.

Sorodni članki