Meni Zapri

Novo sezono sta obe ekipi pričeli v gosteh. Ženske so odšle na gostovanje v Celje, na eno težjih kegljišč v Sloveniji. Fantje so gostovali v Radljah ob Dravi, kjer so igrali proti novincem v prvi kegljaški ligi. Na domačem kegljišču sta tokrat igrali preostali dve moški ekipi, druga ženska ekipa pa je odšla na gostovanje v Koper.

Težka, a zaslužena zmaga

Kegljačice so branjenje naslova državnih prvakinj pričele pri Celjankah. V ekipi bo dalj časa manjkala Tadeja Kokalj, ki si je strgala sprednjo križno vez, tokrat pa je v postavi manjkala tudi Tea Repnik. Kljub temu so na koncu uspele zmagati in premagati kegljačice Celja z rezultatom 7:1 in tako odločno krenile proti branjenju naslova državnih prvakinj.

Precej nervozna tekma je čakala prvo moško ekipo. Okrepljeni domačini so bili po odlični lanski v 1.B ligi polni samozavestni, a so odigrali pod pričakovanji. To so izkoristili naši kegljači in tekmo zmagali z rezultatom 5:3.

Prvi nastop za mladega Breskvarja

Že v petek se je na domačem kegljišču s kegljači z Jesenic pomerila 3. moška ekipa. Po vzpodbudnem začetku so morali priznati premoč gostom, ki so zmagali z rezultatom 7:1. Je pa priložnost za svoj prvi nastop v članski konkurenci dobil Dominik Breskvar. Dan kasneje so na domačem kegljišču igrali tudi kegljači 2. moške ekipe. Tudi oni so po dobrem začetku izgubili z ekipo Slavije Štojs z rezultatom 6:2. Druga ženska ekipa je v 1.B ligi gostovala v Kopru pri ekipi Adrie ter izgubila z rezultatom 7:1.

Obe prvi ekipi ste odhajata na gostovanje

V drugem kolu obe prvi ekipi še ne bosta igrali na domačem kegljišču. Moški odhajajo na težko gostovanje k državnim prvakom Triglav iz Kranja, ženske pa odhajajo na še eno težko gostovanje v Radlje ob Dravi k ekipi Remoplasta.

Sorodni članki