Meni Zapri

Tudi tokrat se je za kamniški kegljaški klub tekmovalni vikend pričel v petek, ko so na domačem kegljišču kegljačice druge ženske ekipe igrale proti igralkam Trebnjega. Na koncu so morale Kamničanke v postavi Nika Progar, Kristina Mihelčič, Štefka Flerin, Manca Progar, Ljuba Babnik in Tamara Pevec priznati premoč tekmicam. Točki za domačo ekipo sta osvojili Štefka Flerin in Tamara Pevec, žal pa to ni bilo dovolj za končno zmagoslavje. Gostje so zmagale z rezultatom 2:6 (2995:3078).

Veliko bolj nervozno smo pogledovali proti soboto, ko sta se na kamniškem kegljišču odvila dva derbija. Ob 14. uri so s tekmo proti neposrednim tekmicam za naslov državnih prvakov začele igralke prve ženske ekipe. Nasproti so jim stale Celjanke, ki so bili z našimi igralkami poravnane na drugem mestu. V prvi seriji sta točki osvojili Lea Drnovšek in Irena Koprivc, točko pa je, kljub najboljšemu rezultatu pri Kamniku, izgubila Lidija Pirman. Tudi dekleta v drugem delu tekme so nastopile odlično. Točko sta osvojili Tea Repnik in Tadeja Kokalj, brez pa je ostala le Marija Ravnikar. Na koncu so zmagale z rezultatom 6:2 in tekmice premagale s 140 keglji razlike.

Za njimi so nastopili še igralci prve moške ekipe. Na lestvici so bili poravnani z ekipo Proteusa iz Postojne, z zmago pa bi se utrditi na tretjem mestu. Žal že po prvem bloku igralcev ni kazalo najbolje, saj je točko osvojil le Matej Turk. Druga kamniška trojica se je odločno podala na lov za tekmecem in želela izničiti zaostanek ter prevesiti tehtnico na kamniško stran. Ni jim uspelo, vsi trije so namreč izgubili svojo točko. Na koncu je bil rezultat 1:7 za igralce Proteusa, naši kegljači pa ostajajo v igri za končno tretje mesto na lestvici.

V soboto je igrala še druga moška ekipa, ki je na gostovanju v Škofji Loki izgubila s tesnim rezultatom 5:3. Točko so osvojili Brane Potočnik, Branko Progar in Miha Uršič. Čakamo še rezultate tretje moške ekipe, ki odhaja na tekmo v Pivko.

Sorodni članki