Meni Zapri

Po počitniškem premoru in seriji državnih prvenstev se je ta vikend nadaljevala državna liga. Pred obema prvima ekipama je bil sila pomemben in zahteven dvoboj, saj sta se obe ekipi na domačem kegljišču udarili z ekipo Ljubelja. V pravem trilerju so na koncu za 14 kegljev kamniške kegljačice premagale Ljubelj z rezultatom 5:3 (3303 – 3289). Še toliko bolj nas je razveselil pogled na rezultat v tekmi med Impolom in Proteusom. Igralke iz Slovenske Bistrice so namreč na domačem kegljišču premagale Postojnčanke in s tem pomagale našim kegljačicam preboj na prvo mesto prvenstvene lestvice. Pred ekipo Proteusa imajo točko prednosti.

Po koncu razburljive tekme so s svojimi nastopi pričeli tudi kegljači prve moške ekipe. Z zanesljivo igro so ugnali ekipo Ljubelja z rezultatom 6:2 (3538 – 3414). Zaradi poraza Gorice so zdaj varno na četrtem mestu v državni ligi in za tretjim mestom zaostajajo za dve točki. Tekmovalni teden se je za kamniški kegljaški klub tokrat pričelo še nekoliko prej kot ponavadi. V četrtek so namreč na domačem kegljišču nastopale igralke druge ženske ekipe in z odličnim rezultatom 7:1 premagale ekipo Adrie. V soboto sta imeli tekmo še preostali moški ekipi. Druga ekipa je odšla na gostovanje v Postojno. Žal so proti odlično razpoloženim domačinom izgubili z rezultatom 1:7 (3442 – 3336). Kljub porazu ostajajo v igri za najvišja mesta, saj za drugim mesto v 2. državni ligi zahod zaostajajo le za točko. Odličen konec kegljaškega vikenda so zaključili igralci tretje moške ekipe, ki so na gostovanju v Škofji Loki zmagali z rezultatom 6:2 (3062 – 3230).

Prihodnji vikend kegljači prve moške ekipe odhajajo na gostovanje v Litijo, kegljačice se bodo za zmago udarile z ekipo Remoplasta, druga ženska ekipa je prihodnji vikend prosta, na domačih tleh pa se bosta igrali druga moška in tretja moška ekipa. Prvi igrajo v soboto proti ekipi iz Jesenic, drugi pa v petek proti Lokomotivi.

Sorodni članki