Meni Zapri

Državna liga se približuje koncu, boji na stezah pa so vse bolj napeti. Tokrat sta obe prvi ekipi odšli na pomembna gostovanja, moški v Kranj in ženske v Slovensko Bistrico, a sta žal obe ekipi ostali praznih rok. Na koncu so kot edini zmagali igralci 2. moške ekipe, ki so na domačem kegljišču premagali ekipo Taborske jame. Na gostovanju na Jesenicah je izgubila tudi 3. moška ekipa, da domačem kegljišču so premoč ekipi Krke morale priznati igralke 2. ženske ekipe.

Kegljači 1. moške ekipe so odšli na gostovanje v Kranj, kjer so jih pričakali aktualni državni prvaki. Po odlični igri v prejšnjem krogu, so tudi tokrat upali na presenečenje. Na koncu ni manjkalo veliko, saj so izgubili z rezultatom 5:3 (3.638 – 3.546). Še vedno so na četrtem mestu, a zdaj za njimi Gorica zaostaja le dve točki. Zmagi v preostalih dveh krogih bosta nujni.

Tudi 1. ženska ekipa ni odšla z gostovanja pri Impolu z zmago. Ta bi bila še toliko slajša, saj bi s tem ubranile prvo mesto na lestvici. Na koncu so domačinke z odlično igro zmagale 5:3 (3.401 : 3.269) in naše kegljačice pomaknile na drugo mesto v državni ligi. Pred tretjeuvrščeno ekipo Ljubelja imajo varne tri točke prednosti, še vedno pa upajo na poraz Postojnčank in morebiten skok na prvo mesto.

V petek so na gostovanje na Jesenice odšli igralci 3. moške ekipe, ki so nepričakovano izgubili proti motiviranim domačinom. Izgubile so tudi igralke 2. ženske ekipe, čast pa so reševali igralci 2. moške ekipe, ki so kot edini v tokratnem vikendu zmago prinesli domov.

Sorodni članki