Meni Zapri

V zadnjih treh krogih državne lige so kamniške kegljačice poskrbele za kar nekaj razburjenja. Pred tremi tedni so namreč prevzele vodstvo na lestvici v 1. državni ligi, ki so ga zaradi nepričakovanega poraza prejšnji vikend oddale Postojnčankam, a so ta vikend znova skočile na prvo mesto. Izkoristile so neodločen izid največjih tekmic in zahvaljujoč bistveno boljšemu izkupičku v setih, zdaj same odločajo o svoji usodi. V zadnjem krogu gostujejo v Pivki, tudi tesna zmaga pa jim prinese naslov državnih prvakinj za sezono 2022/2023.

Z zmago proti Taborski Jami so četrto mesto v 1. državni ligi potrdili tudi kegljači prve moške ekipe, ki so si tako v naslednji sezoni zagotovili igranje v evropskem pokalu NBC. S Taborsko Jamo so se v predzadnjem krogu »udarile« tudi kegljačice in brezkompromisno zmagale z rezultatom 8:0. Vsekakor dobra popotnica pred odhodom na gostovanje v Pivko.

Odlično nastopajo tudi druge kegljaške ekipe, kjer se kalijo predvsem naše najmlajše kegljačice in kegljači. Toda po koncu državne lige, ne bo prostora za počitek. Na začetku aprila bo na Kamniškem kegljišču potekalo državno prvenstvo za člane, kjer imamo kar nekaj močnih adutov. S tekmovanji bodo nadaljevale tudi mlajše kategorije, zaključuje se občinska liga, ki bo v letošnji izvedbi dobila novega prvaka.

Sorodni članki