Zmaga in zaslužen naslov državnih prvakinj!!!

Pa je le prišla sobota in odločilna tekma za naslov državnih prvakinj za sezono 2022/2023. Niti za sekundo nismo dvomili v zmago naših kegljačic, a igralke Pivke so vsekakor v preteklosti že pokazale, da znajo odigrati odlično kegljaško partijo. Kamniške igralke so tako resno vstopile v tekmo in že po prvem paru pokazale, po kaj so prišle v Pivko. Tea Repnik je z odličnim rezultatom 586 podrtih kegljev sicer izgubila, a je pomembno ekipno točko priborila Lea Drnovšek in s 566 podrtimi keglji naredila večje razliko.

V drugem setu se je prevlada naših kegljačic le stopnjevala. Točki sta priborili Lidija Pirman (569) in Irena Koprivc (553) ter s tem znatno olajšali delo zadnjima dvema kegljačicama. S tremi ekipnimi točkami in precejšnjo zalogo kegljev sta morali Tadeja Kokalj in Noemi Živković le še varno pripeljati tekmo do konca. In v kakšnem stilu sta to naredili. Tadeja je s 560 podrtimi keglji gladko zmagala, Noemi pa je z vrhunskimi 613 podrtimi keglji prav tako osvojil ekipno točko. Na koncu se je slavje pričelo, Kamničanke pa so naslov državnih prvakinj za sezono 2022/2023 potrdile s suvereno zmago 1:7 (3250 – 3447).

V zadnjih dveh tekmah so kegljačice tekmecem prepustile le eno ekipno točko in v najlepši možni meri dokazale, da sodijo na slovenski kegljaški prestol. Naslov so osvojile prvič v zgodovini kegljaške kluba Kamnik in si s tem priborila prihodnje leto igranje v najvišje evropskem tekmovanju, prav tako pa bodo igrale v prestižni kegljaški Ligi prvakov.

Iz srca čestitamo vsem igralkam, ki so v letošnji sezoni nastopile v 1. ekipi. Nikakor ne smemo pozabiti čestitati tudi trenerju Franciju Spruku, ki je ekipo prevzel šele na začetku letošnje sezone in jih že takoj popeljal do takšnega uspeha. Bravo!

Other Articles