Zmaga in štiri točke naskoka v boju za naslov državnih prvakinj

Tokrat so bile vse oči uprte v Tržič, saj je tam potekala ena ključnih tekem v boju za naslov državnega prvaka med ženskami. Tokrat se je tekma pričela že v zgodnjih dopoldanskih urah, a to ni zmotilo naših kegljačic, ki so z odliko premagale še eno oviro in drvijo proti drugemu naslovu državnih prvakinj. Že od začetka je bilo jasno, da bo morale kamniške kegljačice formo iz preteklih tekem pokazati tudi v Tržiču. Na koncu je bila na njihovi strani tudi sreča, a srečo si je potrebno prislužiti. Z nepopustljivostjo in borbo so igralke Ljubelja premagale z rezultatom 2:6 (3221 : 3232). Ravno pred njimi imajo štiri kola pred koncem velike štiri točke prednosti.

Takoj za kegljačicami so s svojimi nastopi pričeli igralci prve moške ekipe, ki iščejo pot iz rezultatske krize. Zmaga v Tržiču bi poskrbela za lažje nadaljevanje sezone, a na koncu jim je za peto zmago sezone zmanjkalo nekaj kegljev. Domačini so bili boljši z rezultatom 6:2 (3418 : 3331).

Tudi tokrat so igrale še preostale tri kamniške kegljaške ekipe. V petek so po sedmih zaporednih zmagah, prvič v spomladanskem delu izgubili igralci 3. moške ekipe, a tokrat so priložnost za igro dobili kar trije 14-letniki, ki nabirajo igralske izkušnje v državnih ligah. V soboto so na domačem kegljišču kegljači 2. moške ekipe premagali ekipo Vodnjaka z rezultatom 7:1. Druga ženska ekipa je odšla na gostovanje v Novo Mesto k ekipi Krka in izgubila z rezultatom 8:0. Tudi v 2. ženski ekipi sta nastopili dve 14-letnici, ki bosta v prihodnjih letih že trkali na vrata prve ekipe.

Med počitnicami tekem ni, prvi vikend v marcu pa bosta na domačem kegljišču igrali obe prvi ekipi. Ob ugodnem razpletu drugih tekem bi naše kegljačice z zmago že lahko postale državne prvakinje. Vabljeni na kegljišče.

Other Articles