Z zmago potrdile naslov državnih prvakinj

Kegljačice z zmago potrdile naslov državnih prvakinj

Ta vikend je potekal še zadnji krog državne lige za sezono 2023/2024. Kamniške kegljačice so naslov državnih prvakinj osvojile že z zmago v prejšnjem kolu, zato je bila tekma v Ljubljani pri Taborski Jami le še formalnost. To seveda ne pomeni, da so na tekmo odšle z belo zastavo. Ravno obratno, sezono so želele zaključiti z zmago in to jim je tudi uspelo. Na koncu so zanesljivo premagale domačinke in sezono končale le z dvema porazoma. Pred najbližjimi zasledovalkami so imele na koncu štiri točke prednosti, povsem zasluženo so ponovile lanskoletni uspeh in še drugič zapored postale najboljše v Sloveniji. Izpostaviti velja Teo Repnik, ki je sezono zaključila kot najboljša igralka v slovenski kegljaški ligi, med najboljšimi desetimi po povrečju pa sta pristali tudi Noemi Živković in Irena Koprivc.

Moška ekipa je imela pred sezono večje načrte, saj so si želeli pristati na prvih štirih mestih, ki še vodijo v evropske pokale. Po dobrem začetku je sledil padec v formi, a so se stvari začele obračati na bolje po končanem NBC pokalu. Drugi del sezone se je končal pod pričakovanju, kamniški kegljači pa so na koncu osvojili 7. mesto v 1.A državni ligi. Čeprav niso dosegli ciljev, je potrebno poudariti, da je celotna ekipa sestavljena iz kamniških kegljačev. Povrhu vsega sta v ekipi le še dva »stara mačka«, Franci Grubar in Štefan Flerin. Vsi ostali so mladi kegljači, nekateri so še lansko leto igrali v mladinskih selekcijah.

V nižjih ligah igrajo še tri kamniške kegljaške ekipe. V 1.B državni ligi – zahod nastopa druga ženska ekipa, kjer so letos priložnost dobivale predvsem mlade igralke, ki še niso dopolnile osemnajst let. Po 16. odigranih krogih so osvojile 8. mesto, a štejejo predvsem izkušnje, ki so jih na tekmah državne lige pridobile Kristina Mihelčič, Manca Progar in Maruša Cerar. V 2. državni ligi – zahod nastopa druga moška ekipa, ki je osvojila končno 5. mesto in upravičila pričakovanja, ki so si jih zadali pred začetkom nove sezone. V 3. državni ligi – zahod nastopa še tretja moška ekipa. Tudi ta ekipa služi predvsem za stik najmlajših kamniških kegljačev z državno ligo. Že na začetku se je ekipi pridružil štirinajstletni Dominik Breskvar, kasneje pa še dva štirinajstletnika, Vid Podjed in Ramajl Mujakić. Sezono so končali na 6. mestu, a bodo odlične predstave mladih kegljačev zagotovo botrovale višjim ciljem v prihodnji sezoni.

Other Articles